ARI

Beweegprogramma

Bus Sports biedt diverse beweegprogramma’s aan. Beweegprogramma’s zijn geschikt voor jong en oud. Voor volwassen hebben we beweegprogramma’s die veelal onderdeel zijn van het vitaliteitsprogramma op werk.
Ook voor kinderen bieden we diverse beweegprogramma’s aan in de vorm van clinics, workshops en andere leuke activiteiten.

Young sporty woman working out at home, teenager doing fitness exercises on living room floor for buttocks body shaping using online personal training program with computer, doing workout pilates indoors

Waarom beweging belangrijk is

Ons lichaam moet bewegen om gezond te blijven. Onze spieren dienen uitgedaagd te worden en we moeten overtollig vet verbranden. Bewegen is echter steeds minder vanzelfsprekend geworden voor zowel jong als oud. Veel volwassenen hebben een zittend beroep en ook na het werken hebben zij te weinig beweging.

Kinderen bewegen tegenwoordig veel te weinig. Buiten spelen is niet meer vanzelfsprekend.
Voor de fysieke, maar ook mentale gezondheid is dat zeer slecht. Wanneer we namelijk bewegen worden we niet alleen fitter, maar stimuleert het onze hersenen en worden zowel volwassenen als kinderen zelfverzekerder.

Een goed beweegprogramma is voor iedereen essentieel.

Wat is een beweegprogramma?

Een beweegprogramma kan gegoten worden in verschillende vormen. Het kan een clinic zijn om deelnemers in één of meerdere korte sessies kennis te laten maken met een sport. Het kan ook een wekelijks programma zijn, waarbij deelnemers aangemoedigd worden om in beweging te komen. Belangrijk is dat het doel van een beweegprogramma is om mensen op een leuke manier in beweging te laten komen, zodat zij dit structureel gaan doen. Naar gelang uw behoeften kan een beweegprogramma op verschillende manieren worden ingevuld.

Beweegprogramma voor kinderen

1 op de 5 kinderen heeft te maken met overgewicht. Obesitas heeft niet alleen een negatief effect op hun fysieke gesteldheid, maar ook op hun mentale gezondheid. Kinderen met overgewicht ervaren soms onzekerheid en zijn sneller moe. De onzekerheid en vermoeidheid zorgen ervoor dat kinderen met obesitas minder gaan bewegen Samen met scholen en verenigingen kunnen wij een compleet beweegprogramma aanbieden. We maken een programma op maat en zorgen ervoor dat kinderen op een leuke speelse manier in beweging komt. We starten met een intake en stellen samen met u de beweegdoelen op. Een beweegprogramma is geschikt voor diverse leeftijden, vanaf peuters tot aan middelbare scholieren.

Het programma kan bestaan uit een aantal clinics en workshops per maand of een aantal clinics en workshops per jaar. We organiseren ook een reeks aan sport clinics  om kinderen te enthousiasmeren voor een specifieke sport. Naast clinics en workshops bieden we ook wekelijkse bewegingsprogramma’s. Al deze activiteiten worden gegeven door ervaren instructeurs.

Een beweegprogramma is niet alleen geschikt voor kinderen met overgewicht en obesitas. Volgens het principe van amplitie geloven wij erin dat een programma aan alle kinderen moet worden aangeboden. Sport is immers goed voor elk kind. Het vergroot hun zelfvertrouwen, voorkomt overgewicht op latere leeftijd en zorgt voor teambuilding onderling.
Neem contact op om te informeren over de diverse beweegprogramma’s die wij u kunnen bieden.

Beweegprogramma voor volwassenen

Beweging is onmisbaar als het gaat om het bevorderen van vitaliteit. Of het nu gaat om vitaliteit op de werkvloer of daarbuiten, bewegen is belangrijk. Daarom bieden we ook aan volwassenen diverse beweegprogramma’s. Dit doen wij via ons vitaliteit op het werk  programma. Een goed beweegprogramma zorgt namelijk voor vitale medewerkers. En vitale medewerkers dragen bij aan meer productiviteit en lager ziekteverzuim. Doordat medewerkers beter in hun vel zitten, zijn ze ook in staat om betere beslissingen te maken. Een goed beweegprogramma zorgt dus voor een gezonder bedrijf.