ARI

Amplitie

Amplitie

Binnen de topsport wordt al enige tijd volgens het principe van amplitie gewerkt. Maar wat betekent amplitie? De betekenis van amplitie is versterken, vergroten en vermeerderen. De term komt van het Latijnse woord ‘amplio.’ Het staat voor het bevorderen van positieve aspecten. Inmiddels is dit fenomeen vanuit de topsport overgewaaid naar het bedrijfsleven. Deze methode is populair omdat het werkt. Waar curatie en preventie zich richten op medewerkers die uitvallen, richt deze manier van werken zich op alle medewerkers.

Wij richten ons dus niet specifiek op de inactieve medewerkers, maar juist (ook) op vitale medewerkers, zodat men elkaar meeneemt naar een gezondere leefstijl.

Amplitie in plaats van preventie

Door amplitie ontstaat er een stimulerende werksituatie, waarbij er een goed balans ontstaat tussen stress en energie. Vitaliteit in de brede zin en beweging in een nauwere zin kunnen hier goed aan bijdragen. Beweging zorgt ervoor dat een werknemer beter in zijn vel zit en daardoor ook minder stress ervaart en meer energie heeft.

Voorheen was de focus met name op curatie en preventie gericht. Daarbij richtte men zich veelal op de inactieve medewerkers. Door middel van amplitie richt u zich op alle medewerkers in de organisatie. U kijkt namelijk wat positief werkt voor iedereen en probeert dat te vergroten en te versterken. Hierdoor is de noodzaak van curatie en preventie minder.

Van topsport naar de werkvloer

Bus Sports brengt de positieve kennis en kunde rondom amplitie uit de topsport naar de werkvloer. Door amplitie betrekt u de risicodoelgroepen in de organisatie, maar ook de doelgroepen die daar buiten vallen. Het resultaat is:

  • een organisatie met bevlogen medewerkers;
  • minder ziekteverzuim;
  • meer productiviteit in algemene zin.

Wilt u ook aan de slag gaan? Neem dan contact op met Bus Sports en wij informeren u over wat wij voor u kunnen betekenen.

Well Being workshops & sport
de keuze is aan jou!